Zakaj rulada popoka?
By Matjaž on Mar 25, 2011 | In Sladica, odgovori | Pošlji odziv »
vprašanje poslušalke Slavice iz Mirna pri Gorici: zakaj ji rulada včasih popoka? Je preveč pečena ali je napačno razmerje sestavin?
odgovor sestre Nikoline: če je preveč pečena, lahko poči, še posebej pa suši ventilacijska pečica, zato je bolje peči brez ventilacije. Peče se 10 minut, da se hitro speče in ne suši. Ploščo pečenega biskvita je treba pokriti z vlažno servieto (vogale zavijemo pod ploščo). Tako bo voljan za zvijanje in ne bo pokal. Ko je nadev pripravljen, ga namažemo in nato ovijamo. Včasih pa takoj spečenega pokrijemo s suho servieto in ohlapno ovijemo. Ko se ohladi, jo namažemo.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Zelenjavna rižota | Prosena kaša. Languš. » |