Češnjeve rezine
By Matjaž on Jun 2, 2011 | In Sladica | Pošlji odziv »
Krhko testo:
40 dag moke
1 pecilni prašek
18 dag masla
12 dag sladkorja v prahu z vanilijo
ščep soli
2 rumenjaka
3 žlice kisle smetane
malo vina ali ruma ali mleka
Vanilin krema:
5 dl mleka
5 žlic sladkorja
2 rumenjaka
3 žlice ostre moke
2 vanilin sladkorja
aroma
70 dag izkoščičenih češenj
sneg 4 beljakov
4 žlice sladkorja
Testo naredimo čim prej, da se bo odpočilo. Moko in pecilni prašek presejemo v skledo, dodamo maslo in zdrobtinimo. Dodamo sladkor in v jamico damo rumenjaka, nato še smetano in alkohol. Z eno roko ugnetemo, da dobimo gladko testo. Pokrijemo in na hladnem naj počiva vsaj 15 minut. Razvaljamo ga za pol prsta na debelo. Prenesemo ga na pekač, ki ga nič ni treba mazati. Pri prenašanju si pomagamo tako, da testo rahlo navijemo na valjar. Damo v pečico na 190 °C, da rahlo naraste.
Kremo naredimo svežo. V skledo damo rumenjaka, mleko, sladkor in moko ter z metlico zmešamo. Vre naj 3-5 minut, nato odstavimo (dobimo kot puding). Dodamo aromo (breskov liker ali rum). Kremo prelijemo na pol pečeno ploščo. Potresemo še izkoščičene češnje. Dodamo še trdo zmešan sneg in s kartico rahlo poravnamo. Vrnemo v pečico, da se v celoti skupaj zapeče. Ko je površina rjave barve, vzamemo iz pečice in ohladimo.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Špinačna juha | Mesna kaša » |