Fižolova solata s hrenovko
By Matjaž on Jul 28, 2011 | In Priloga, stročji fižol | Pošlji odziv »
70 dag fižola
1 par hrenovk
sol
Jogurtno-majonezni preliv:
1 navadni jogurt
2 žlici majoneze
1 žlica kisle smetane
sol, kis
½ žličke gorčice
1-2 žlici narezanega drobnjaka
Fižol očistimo in damo kuhati. Ko je skuhan, ga odcedimo in zabelimo z nekaj kapljami olja ter pretresemo - ostane meden in mehak. Dobro naj se ohladi. Vmes naredimo preliv iz jogurta: dodamo mu majonezo, kislo smetano (ali žlico olja), solimo, kisamo, dodamo gorčico in narezan drobnjak. Mora biti močno slan in kisel, a to je v redu, ker bo zelenjava posrkala kislino. Premešamo s fižolom in večkrat premešamo.
Lahko solato zabelimo z oljem in dodamo kis s soljo. Lahko dodamo sesekljan česen, čebulo ali samo drobnjak.
Solati po želji lahko damo še narezano ohlajeno hrenovko.
Zraven ponudimo še kruh.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Fižolov narastek | Musaka iz stročjega fižola » |