Krompirjevi ocvrtki
By Matjaž on Sep 29, 2011 | In Priloga, Krompir | Pošlji odziv »
60 dag krompirja
sol
2 žlici olja
3 dag margarine
3-4 rumenjaki
15 dag zdrobljene skute
20 dag mehke ali ostre moka
olje za cvrenje
Krompir olupimo in skuhamo. Odlijemo in vročega pretlačimo, zabeljemo in dodamo jajca ter odložimo. Pred nadaljevanjem dodamo moko in zgnetemo prijetno mehko testo. Takoj oblikujemo svaljke oz. ocvrtke, da so iste debeline. Odlagamo na pomokano desko, vmes naj se olje pogreje na primero temperaturo. Med cvrenjem jih premešamo z lopatko. Pobiramo jih v pekač na papirnato brisačko. Med cvrenjem pokajo, če je bilo testo pretrdo, s preveč moke. Počakajo nad loncem z juho ali drugo jedjo, a ne jih dati v pečico in zapreti (lahko pa damo v priprto pečico in ob tem pogrejemo krožnike).
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Pečena paprika v solati | Polnjeni paradižniki » |