Buhteljni
By Matjaž on Maj 21, 2012 | In Sladica, odgovori | Pošlji odziv »
vprašanje: buhteljni so zunaj trdi, notri pa se naredi luknja in maremlada se drži ene stene, pripravljam jih po receptu sestre Nikoline, a vzhajam v posodi za vzhajanje testa, zato pustim manj časa, kot piše v receptu - kaj delam narobe?
odgovor: vzhajanje v tej posodi ni nič narobe. Težava je, ker na pekaču niso vzhajali.
Testo za buhteljne razvaljamo primerno tanko, razrežemo v kvadratke in te nadevamo z marmelado. Nato vogale pregrnemo in naredimo 'paketek'. Obrnemo ga in damo na namazan pekač v primernem razmaku drug do drugega. Stranice nežno pomastimo s toplim maslom ali oljem. Znova naj vzhajajo 30-40 minut (pokrito s prtom ali servieto). Nežno namažemo in spečemo v 190 °C vroči pečici.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Krompirjevi zrezki | Majska kontaktna oddaja » |