Pica margarita
By Matjaž on Feb 24, 2012 | In Samostojna | 1 odziv »
Testo:
30 dag moke
sol
1 dag kvasa
1 rumenjak
toplo mleko
2 žlici olivnega olja
Nadev:
2 dl paradižnikove mezge
2 žlici kuhane smetane
bazilika, origano, sol
sir za ribanje ali mozzarella
Vse sestavine za testo damo v moko, kvas damo vzhajati ob stran. Mešamo in dolivamo mleko ter ga dobro gnetemo. Damo ga vzhajati.
Zmešamo mezgo in kuhano smetano, dodamo še začimbe.
Testo razvaljamo v velikost pekača, nato ga naložimo na pekač in razgrnemo do roba. Namažemo s pripravljeno omako in naribamo sir ali naložimo listke mozzarelle.
Tako lahko nekaj časa počaka.
Pečemo 15 minut v 200 °C vroči pečici.
Ko je pečena, jo damo na leseno desko in pokrijemo z istim pekačem. Tako se bo omedila.
1 komentar
Zelo rada poslušam oddajo sestre Nikoline.Imam pa eno željo. In sicer,da bi sestra pri receptih povedala kolikoje potrebno dodati v testo tekočine. Kot npr. danes. Koliko toplega mleka potrebujemo za pizzo margerito? Brez tega podatka mo recept nič ne pomaga, saj je podatek "mehko testo" zelo subjektiven, sploh za neprofesionalce.
hvala!
Klementina
Napiši komentar
« Kontaktna oddaja februar 2012 | Slivova kaša » |