V letu 2023

Sestra Nikolina je z vami kot gostja oddaje Svetovalnica. To je osemnajsto leto sodelovanja: sedem let je pripravljala oddaje in rubrike z recepti (pet let tedensko, dve leti dnevno), med letoma 2013 in 2016 pa je sodelovala v mesečnih kontaktnih oddajah Ponedeljkova 17.  Še naprej bo odgovarjala na vaša vprašanja. Pošiljate jih lahko po elektronski pošti (kuhajmo (a) ognjisce.si)

Naslednja oddaja bo predvidoma na sporedu v ponedeljek, 27. novembra 2023.

Vabljeni k spremljanju nasvetov sestre Nikoline v podcastu. Storitev je brezplačno na voljo v Avdio arhivu.

Recepti in posnetki iz preteklih let so na voljo na teh straneh. Uporabite iskalnik na desni strani.

 

Svetovalnica, 13. november 2023

Princes krofi, gluhi štruklji, kruhovi cmoki, rahli ajdovi štruklji, orehova potica, uporaba kutine ... so bile teme v tokratni kontaktni oddaji s sestro Nikolino.

Posamezna vprašanja in odgovori: ⬇️⬇️⬇️

Preberi več

Svetovalnica, 30. oktober 2023

Kisanje zelja, pravilno pečenje in ohlajanje potice, shranjevanje jedi v hladilniku, reševanje čebule, ki gnije, testo za jabolčni zavitek ... so bile teme v tokratni kontaktni oddaji s sestro Nikolino.

Posamezna vprašanja in odgovori: ⬇️⬇️⬇️

Preberi več

Svetovalnica, 16. oktober 2023

Bučni zavitek, golaž, makroni, jajčevci, olupljen krompir ... so bile teme v tokratni kontaktni oddaji s sestro Nikolino.

Posamezna vprašanja in odgovori: ⬇️⬇️⬇️

Preberi več

Svetovalnica, 25. september 2023

Štajerska gibanica, kostanj za nadev, shranjevanje špinače, jedi iz bučk, marmelada iz grozdja ... so bile teme v tokratni kontaktni oddaji s sestro Nikolino.

Posamezna vprašanja in odgovori: ⬇️⬇️⬇️

Preberi več

Svetovalnica, 11. september 2023

Jedi za več dni, prosena kaša z jabolki, kruh, rolada, vlaganje čebule in česna ... so bile teme v tokratni kontaktni oddaji s sestro Nikolino.

Posamezna vprašanja in odgovori: ⬇️⬇️⬇️

Preberi več

Svetovalnica, 28. avgust 2023

Jedi iz buče hokaido, marmelada in zavitek iz buč, domači ajvar, domači sladoled iz banan ... so bile teme v tokratni kontaktni oddaji s sestro Nikolino.

Posamezna vprašanja in odgovori: ⬇️⬇️⬇️

Preberi več

Svetovalnica, 24. julij 2023

Kosilo za začetnike, uporaba surovih jajc, pohane bučke, katero vrsto govejega mesa uporabiti, suhi grah, vložen stročji fižol, zelenjavna juha ... so bile teme v tokratni kontaktni oddaji s sestro Nikolino.

Posamezna vprašanja in odgovori: ⬇️⬇️⬇️

Preberi več

Svetovalnica, 10. julij 2023

Tatarska omaka, lepinje, njoki, ribezova marmelada, mesni polpeti, rižota z zelenjavo ... so bile teme v tokratni kontaktni oddaji s sestro Nikolino.

Posamezna vprašanja in odgovori: ⬇️⬇️⬇️

Preberi več