V letu 2017

Sestra Nikolina bo z vami tudi v letu Gospodovem 2017! Po novem bo gostja oddaje Svetovalnica, in sicer predvidoma drugo sredo in četrti ponedeljek v mesecu med 8.00 in 8.30.

Naslednjič v ponedeljek, 27. februarja 2017, ob 8.00.

To je dvanajsto leto sodelovanja s sestro Nikolino. Sedem let je pripravljala oddaj in rubrik z recepti (pet let tedensko, dve leti dnevno), med letoma 2013 in 2016 pa je sodelovala v mesečnih svetovalnih kontaktnih oddajah Ponedeljkova 17.

Še naprej bo odgovarjala na vaša vprašanja. Pošiljate jih lahko po elektronski pošti (kuhajmo (a) ognjisce.si)

Spodaj prisluhnite posnetkom oddaj v celoti ali posameznim odgovorom in vprašanjem.

Recepti in posnetki iz preteklih let so še naprej na voljo na teh straneh. Vabljeni k uporabi iskalnika v desnem stolpcu.

Svetovalnica, 10. februar 2017

Tokrat je sestra Nikolina tretjič sodelovala v Svetovalnici. Spraševali ste jo o pripravi ocvrtega sira, ježka iz temnega biskvita, domačega kruha, domačih rezancev, krofov in bureka.

Posnetek celotne oddaje:

Posamezna vprašanja in odgovori:

Preberi več

Svetovalnica, 23. januar 2017

Tokrat je sestra Nikolina drugič sodelovala v Svetovalnici. Spraševali ste jo, kaj lahko pripravimo iz rdečega zelja, kaj lahko skuhamo iz kislega zelja in mletega mesa, kako pripraviti čokoladno torto, kako narediti potico z jabolčnim nadevom in krofe.

Posnetek celotne oddaje:

Posamezna vprašanja in odgovori:

Preberi več

Svetovalnica, 11. januar 2017

Tokrat je sestra Nikolina prvič sodelovala v Svetovalnici. Hvala za vaša vprašanja: kako uporabiti ostanke (rezine) kruha, npr. za zajtrk, kako zamrzujemo orehe, zakaj je kruh redek, kako pripraviti bolonjsko omako za testenine ter segedin, zakaj cvrtje odstopi od mesa, kako je uporabo krvavic in težave pri pečenju potice. Posnetek celotne oddaje:

Posamezna vprašanja in odgovori:

Preberi več

Oddaja december 2016

Drugi dan božičnega časa, na praznik svetega Štefana in državni praznik, dan samostojnosti in enotnosti,  ste v oddaji slišali, kako pripraviti nekaj tradicionalnih slovensih jedi: krompirjeve žlikrofe, obarno juho, ajdove žgance, koruzno polento, štruklje, rženi kruh, posladkali pa smo se z medenjaki.

Kontaktna oddaja november 2016

Tokrat je sestra Nikolina povedala, kakšno omako narediti h kuhani govedini, na kakšen način se shrani rdeče zelje, kako pripraviti kruhove cmoke, kako uporabiti piščančje meso, o jedeh iz muškatnih oz. hokaido buč, kako rešiti čebulo, ki gnije, kako pripraviti kruhove parklje ... V oddaji smo objavili tudi recept za kruh brez vzhajanja.

Posnetek celotne oddaje:

Posamezna vprašanja in odgovori:

Preberi več

Kontaktna oddaja oktober 2016

Tokrat je sestra Nikolina povedala o pripravi kostanjevega nadeva za rulade in potice, marmeladi iz kutine, pripravi mehkih govejih zrezkov, domače vegete, puranjih zrezkih v omaki, paniranih zrezkih, testu za pico, slišali smo še recept za kruh brez vzhajanja in za tribarvni kruh. Sestro smo vprašali tudi glede kuharskih tečajev pri njej.

Posnetek celotne oddaje:

Posamezna vprašanja in odgovori:

Preberi več