V letu 2020

Sestra Nikolina je z vami tudi v letu Gospodovem 2020 kot gostja oddaje Svetovalnica.

To je petnajsto leto sodelovanja s sestro Nikolino. Sedem let je pripravljala oddaje in rubrike z recepti (pet let tedensko, dve leti dnevno), med letoma 2013 in 2016 pa je sodelovala v mesečnih svetovalnih kontaktnih oddajah Ponedeljkova 17. Še naprej bo odgovarjala na vaša vprašanja. Pošiljate jih lahko po elektronski pošti (kuhajmo (a) ognjisce.si)

Recepti in posnetki iz preteklih let so še naprej na voljo na teh straneh. Vabljeni k uporabi iskalnika v desnem stolpcu.

Svetovalnica, 27. januar 2020

Sestra Nikolina je drugič v živo sodelovala v Svetovalnici v letu 2020. Spraševali ste: kako pripraviti jed bakala, zdrobove cmoke, strojne piškote, kruh, kvašene piškote brez jajc, goveje zrezke, šarkelj, čokoladno tort0, povedali ste nekaj nasvetov glede prehlada.

Posnetek celotne oddaje:

Posamezna vprašanja in odgovori: ⬇️⬇️⬇️

Preberi več

Svetovalnica, 13. januar 2020

Sestra Nikolina je prvič v živo sodelovala v Svetovalnici v letu 2020. Spraševali ste: kako je z rokom uporabe mlečnih izdelkov, kifeljčki iz masti, jedi iz radiča, sirove štručke, količina maščobe in sladkorja v receptih, količina vode pri ajdovem kruhu

Posnetek celotne oddaje:

Posamezna vprašanja in odgovori: ⬇️⬇️⬇️

Preberi več

Svetovalnica, 23. december 2019

Sestra Nikolina je štiriindvajsetič v živo sodelovala v Svetovalnici v letu 2019. Govorili smo o pripravi potice in nadevov (orehov, čokoladni, skutin) ter tudi tokrat odgovorili na vaša vprašanja: zakaj so orehovi štruklji trdi, kako narediti išler piškote, zakaj se kruh drobi.

Posnetek celotne oddaje:

Posamezna vprašanja in odgovori: ⬇️⬇️⬇️

Preberi več

Svetovalnica, 9. december 2019

Sestra Nikolina je triindvajsetič v živo sodelovala v Svetovalnici v letu 2019. Spraševali ste jo: kako narediti beljakove poljubčke, sladico iz kostanja, enostavno musako (krompirjevo in zeljno), za kaj se uporablja sladki krompir in za kaj fuži, kako pripraviti strojne piškote, o medenjakih in skutinem narastku.

Posnetek celotne oddaje:

Posamezna vprašanja in odgovori: ⬇️⬇️⬇️

Preberi več

Svetovalnica, 25. november 2019

Sestra Nikolina je dvaindvajsetič v živo sodelovala v Svetovalnici v letu 2019. Spraševali ste jo: kako speči krvavice, da ne počijo in kaj sodi zraven h krvavicam, recepti za piškote, še posebej za linške oči in za piškote brez maščobe, kako pripravljamo krompir iz pečice, zakaj je jabolčni zavitek trd?

Posnetek celotne oddaje:

Posamezna vprašanja in odgovori: ⬇️⬇️⬇️

Preberi več

Svetovalnica, 11. november 2019

Sestra Nikolina je enaindvajsetič v živo sodelovala v Svetovalnici v letu 2019. Spraševali ste jo: kaj dodati pirini moki, da se bo testo dalo razvaljati, kako pripraviti joto in mineštro iz kisle repe, kako pripraviti testo iz posušenih jabolk, uporaba kupljenega vlečenega testa, kako speči osmico oz. presto iz kruhovega testa, kaj dodati nadevu rožičeva potica, da bo bolj povezan, kako pripraviti cvetačne polpete ...

Posnetek celotne oddaje:

Posamezna vprašanja in odgovori: ⬇️⬇️⬇️

Preberi več

Svetovalnica, 21. oktober 2019

Sestra Nikolina je dvajsetič v živo sodelovala v Svetovalnici v letu 2019. Spraševali ste jo: kako narediti zelenjavni narastek, kako kuhati sojo, kaj storiti pri grudicah v bešamelu, kako pripraviti bučke čajote, kako se shranjuje kostanj, o uporabi ostre moke, kako se speče dobra svinjska pečenka, zakaj so luknje v rogličkih, kako shraniti peteršilj, o pripravi pečenih paprik in kako pripraviti štruklje

Posnetek celotne oddaje:

Posamezna vprašanja in odgovori: ⬇️⬇️⬇️

Preberi več

Svetovalnica, 7. oktober 2019

Sestra Nikolina je devetnajstič v živo sodelovala v Svetovalnici v letu 2019. Spraševali ste jo: kako narediti žemlje in zavitek iz listnatega testa s porom in klobaso, kaj se naredi iz piščančjih želodčkov, koliko časa so uporabne zamrznjene gobe, zakaj so v krofih luknje, zakaj se kruh dan po peki precej drobi, zakaj kruh ob strani poči, kakšna so razmerja mok pri mešanih kruhih?

Posnetek celotne oddaje:

Posamezna vprašanja in odgovori: ⬇️⬇️⬇️

Preberi več