V letu 2020

Sestra Nikolina je z vami tudi v letu Gospodovem 2020 kot gostja oddaje Svetovalnica.

To je petnajsto leto sodelovanja s sestro Nikolino. Sedem let je pripravljala oddaje in rubrike z recepti (pet let tedensko, dve leti dnevno), med letoma 2013 in 2016 pa je sodelovala v mesečnih svetovalnih kontaktnih oddajah Ponedeljkova 17. Še naprej bo odgovarjala na vaša vprašanja. Pošiljate jih lahko po elektronski pošti (kuhajmo (a) ognjisce.si)

Recepti in posnetki iz preteklih let so še naprej na voljo na teh straneh. Vabljeni k uporabi iskalnika v desnem stolpcu.

Svetovalnica, 23. november 2020

Ocvirkovka, navadni piškoti, jedi iz kodrolistnatega ohrovta, medeni Miklavži in parklji, orehovi roglijčki, kvas za kruh, peka kruha, recept za preganjanje osteoporoze ... hvala za vaša vprašanja in vaše nasvete v tokratni, dvaindvajseti Svetovalnici s sestro Nikolino v letu 2020.

Posnetek celotne oddaje:

Posamezna vprašanja in odgovori: ⬇️⬇️⬇️

Preberi več

Svetovalnica, 9. november 2020

Pomen zajtrka, še posebej tradicionalnega slovenskega zajtrka, ajdovi žganci, turški med, ajdov kruh, omleti s špinačo, višnjev liker, marmelada iz mandarin - to so bila vaša vprašanja za sestro Nikolino, šolsko sestro svetega Frančiška Kristusa kralja za enaindvajseto sodelovanje v oddaji Svetovalnica v letu 2020.

Posnetek celotne oddaje:

Posamezna vprašanja in odgovori: ⬇️⬇️⬇️

Preberi več

Svetovalnica, 26. oktober 2020

Uporaba zelenih paradižnikov, shranjevanje kostanja, uporaba sveže rdeče pese, shranjevanje čebule, kako se ohranita kivi in kaki v skrinji, zakaj kisla repa postane rumena, kako pripraviti krvavice, kako speči purana, zakaj kruh upade, zakaj kis izgubi kislost ... so bila vaša vprašanja za dvajseto Svetovalnico s sestro Nikolino v letu 2020.

Posnetek celotne oddaje:

Posamezna vprašanja in odgovori: ⬇️⬇️⬇️

Preberi več

Svetovalnica, 12. oktober 2020

Kuhanje goveje juhe, kako skuhati zajčjo obaro, kdaj je pravi čas za ribanje zelja, pripravo kostanjevega nadeva, nadevane brezmesne paprike, olje oz. voda pri pripravi kruha ... to so bila vaša vprašanja za devetnajsto Svetovalnico s sestro Nikolino v letu 2020. Skupaj smo iskali rešitev za kis, ki je zvodenel in prisluhnili receptu poslušalk za džuveč riž.

Posnetek celotne oddaje:

Posamezna vprašanja in odgovori: ⬇️⬇️⬇️

Preberi več

Svetovalnica, 28. september 2020

Kako uporabiti sadje, ki gnije in se kvari, ali lahko pogrejemo ajdovo kašo z gobami, kako pripraviti gibanico, kako pripraviti paradižnikovo mezgo, kako speči jabolčno pito in špinačno prikuho, kako dolgo so lahko obarjene gobe v hladilniku ... to so bila vaša vprašanja za osemnajsto Svetovalnico s sestro Nikolino v letu 2020.

Posnetek celotne oddaje:

Posamezna vprašanja in odgovori: ⬇️⬇️⬇️

Preberi več

Svetovalnica, 14. september 2020

Kako pripraviti grozdni sok brez sokovnika, o zamrzovanju malin, pripravi mesnih polpetov, vlaganju paprik v slanico, pripravi omake iz jajčevcev, juhe iz kolerabe ... to so bila vaša vprašanja za sedemnajsto Svetovalnico s sestro Nikolino v letu 2020.

Posnetek celotne oddaje:

Posamezna vprašanja in odgovori: ⬇️⬇️⬇️

Preberi več

Svetovalnica, 24. avgust 2020

Paradižnikova mezga, paradižnikova omaka, porova solata, konzerviranje česna, vlaganje paprike, odstopanje skorje pri potici, gratinirana zelenjava, pesto za ozimnico, kisanje zelja - to so bila vaša vprašanja za šestnajsto Svetovalnico s sestro Nikolino v letu 2020.

Posnetek celotne oddaje:

Posamezna vprašanja in odgovori: ⬇️⬇️⬇️

Preberi več

Svetovalnica, 3. avgust 2020

Pesa v solati in vlaganje pese, rezanci iz ajdove moke, vlaganje kumar, vlaganje hrušk, konzerviranje čebule, vzhajanje kruha v vročih dneh, zakaj se vlečeno testo trga, ... to vas je zanimalo tokrat. Povedali ste, kako iz vode, v kateri smo kuhali rdečo peso naredimo sirup in kako pripravimo solato iz rdeče pese. To je bila petnajsta Svetovalnica s sestro Nikolino v letu 2020.

Posnetek celotne oddaje:

Posamezna vprašanja in odgovori: ⬇️⬇️⬇️

Preberi več