V letu 2023

Sestra Nikolina je z vami kot gostja oddaje Svetovalnica. To je osemnajsto leto sodelovanja: sedem let je pripravljala oddaje in rubrike z recepti (pet let tedensko, dve leti dnevno), med letoma 2013 in 2016 pa je sodelovala v mesečnih kontaktnih oddajah Ponedeljkova 17.  Še naprej bo odgovarjala na vaša vprašanja. Pošiljate jih lahko po elektronski pošti (kuhajmo (a) ognjisce.si)

Naslednja oddaja bo predvidoma na sporedu v ponedeljek, 12. junija 2023.

Vabljeni k spremljanju nasvetov sestre Nikoline v podcastu. Storitev je brezplačno na voljo v Avdio arhivu.

Recepti in posnetki iz preteklih let so na voljo na teh straneh. Uporabite iskalnik na desni strani.

 

Svetovalnica, 22. maj 2023

Bezeg, beluši oz. šparglji, fermentiran stročji fižol, jajčna omleta z zelenjavo, orehova rulada ... so bile teme v tokratni kontaktni oddaji s sestro Nikolino.

Posamezna vprašanja in odgovori: ⬇️⬇️⬇️

Preberi več

Svetovalnica, 8. maj 2023

Kruh, breskve, pita, potica, orehova torta, golaž ... so bile teme v tokratni kontaktni oddaji s sestro Nikolino.

Posamezna vprašanja in odgovori: ⬇️⬇️⬇️

Preberi več

Svetovalnica, 17. april 2023

Različni nasveti za pripravo potice (testo se prijema rok, makov nadev se kisa ...), kuhanje mlečnega riža, rob pri palačinkah je trd, kvas pri štrukljih ... so bile teme v tokratni kontaktni oddaji s sestro Nikolino.

Posamezna vprašanja in odgovori: ⬇️⬇️⬇️

Preberi več

Svetovalnica, 3. april 2023

Priprava jedi za velikonočni žegen (šunka in pirhi), uporaba ovsene in ajdove moke za kruh ... so bile teme v tokratni kontaktni oddaji s sestro Nikolino.

Posamezna vprašanja in odgovori: ⬇️⬇️⬇️

Preberi več

Svetovalnica, 20. marec 2023

Češnjev zavitek, uporaba sirotke, enotna moka, kruh za diabetike, bograč, skutini cmoki ... so bile teme v tokratni kontaktni oddaji s sestro Nikolino.

Posamezna vprašanja in odgovori: ⬇️⬇️⬇️

Preberi več

Svetovalnica, 6. marec 2023

Venci pri krofih, vzhajanje kruha, kozice, olje od cvrtja, jedi iz špinače, krompirjevi polpeti in zrezki, zmrznjeno meso, jedi iz prosene kaše ... so bile teme v tokratni kontaktni oddaji s sestro Nikolino.

Posamezna vprašanja in odgovori: ⬇️⬇️⬇️

Preberi več

Svetovalnica, 20. februar 2023

Uporaba različnih moj, pogrevanje žgancev, sir na lazanji, polenta, diabetični kruh, česen, ki poganja, piškot se razlezejo, kuskus ... so bile teme v tokratni kontaktni oddaji s sestro Nikolino.

Posamezna vprašanja in odgovori: ⬇️⬇️⬇️

Preberi več

Svetovalnica, 6. februar 2023

Kako pripraviti pustne krofe, o sestavinah in postopku, vzhajanju, maščobi in cvrenju, pripravi krofov v pečici, preprečevanju lukenj in zamrzovanju ter tudi o pripravi špinačne lazanje. Tokratno oddajo smo oblikovali s pomočjo posnetkov iz našega radijskega arhiva.