Skorja pri potici poči 1.
By Matjaž on Maj 12, 2011 | In odgovori | Pošlji odziv »
vprašanje poslušalke Helene iz Tržiča: skorja pri potici poči - kaj je narobe?
odgovor sestre Nikoline: premehko testo in presuh nadev lahko to povzroča, sicer pa mora biti pravo vzhajanje. Namazano potico damo v model, štruklja na stičnih mestih pomažemo s kapljami olja, da se potem ločita. Nabodemo z vilicami - ob straneh še bolj kot z vrha. Vzhaja naj uro in 20 minut ne v topli pečici, ampak na normalni sobni temperaturi, a pokrito. Vmes segrejemo pečico na 180 °C (pri 200 °C je preveč). Pečemo 1 uro. Ko dobi lepo barvo, temperaturo zmanjšamo po pet ali deset stopinj. Ko ugasnemo, še pet minut pustimo in šele nato vzamemo ven.
vprašanje poslušalke Jane: zakaj ji v lončenem modelu testo odstopi od modela?
odgovor sestre Nikoline: podobno kot zgoraj ... Premalo vzhajane potice, ne smemo dati v prevročo pečico - jo prekmalu dvigne in nato lahko odstopi.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Skorja pri potici poči 2. | Konzerviranje hrena. Kuhanje velikonočnega plečeta. » |