Musaka iz stročjega fižola
By Matjaž on Jul 27, 2011 | In Samostojna, stročji fižol | Pošlji odziv »
1 kg narezanega fižola
2 žlici olja
čebula
sol
juha ali voda
30 dag mletega mesa
2 žlici olja
čebula
sol
česen
lovorjev list
poper
tekočina
sesekljan peteršilj
Preliv: 2 jajca, 1 dl smetane/jogurt, nariban sir
Fižol narežemo (in skuhamo) ter popražimo na čebuli. Prilijemo malo vode ali juhe, pokrijemo in naj se v sopari zmehča. Ni treba, da je popolnoma mehak.
Enako popražimo meso, kot za mesno polivko. Pridamo mu tudi česen, lovor in prilijemo malo vode, da se pokrito zduši.
Iz obojega v pekač ali jena posodo sestavimo musako, ki jo prelijemo, na vrhu naribamo sir ter spečemo v 20-ih minutah v pečici pri 200 °C. Ugasnemo in lahko še 30 minut pustimo v pečici.
Zraven ponudimo solato, lahko pa še kos kruha, krompir ali testenine.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Fižolova solata s hrenovko | Zabeljen stročji fižol » |