Kategorija: stročji fižol

Svetovalnica, 10. september 2018

Sestra Nikolina je šestnajstič v živo sodelovala v Svetovalnici v letu 2018. Spraševali ste jo, kako narediti mehke piškote, kako narediti kremno juho iz hokaido buče, kako vlagati jurčke in kako narediti polnjene paprike brez mesa, kako narediti jabolčni kis in kako shraniti korenček, kako pripraviti sirup iz malin in ribeza, zakaj je vložen stročji fižol zavrel in kako narediti domačo vegeto iz suhih sestavin.

Posnetek celotne oddaje:

Posamezna vprašanja in odgovori:

Preberi več

Svetovalnica, 27. avgust 2018

Sestra Nikolina je petnajstič v živo sodelovala v Svetovalnici v letu 2018. Spraševali ste jo, kaj poleg kompotov in marmelade še lahko naredimo iz sliv, ki so bogato obrodile; kako shraniti pehtran in kako narediti nadev za potico; kako ravnati z želatino, da bodo sladice uspele; kako narediti marmelado iz fig; kako narediti golaž iz stočjega fižola; priprava jabolčnega kisa; o mladem fižolu v zrnju za skrinjo ter o kuharskih tečajih.

Posnetek celotne oddaje:

Posamezna vprašanja in odgovori:

Preberi več

Svetovalnica, 23. julij 2018

Sestra Nikolina je štirnajstič sodelovala v Svetovalnici v letu 2018. Spraševali ste jo, kako vložiti stročji fižol, lisičke, kako ohraniti barvo zelenjavnih jedi, o vlaganju breskev in uporabi kolerabic ter zakaj se koruzni kruh sesede. Hvala tudi za številne vaše izkušnje!

Posnetek celotne oddaje:

Posamezna vprašanja in odgovori:

Preberi več

Svetovalnica, 9. julij 2018

Sestra Nikolina je trinajstič sodelovala v Svetovalnici v letu 2018. Spraševali ste jo, kako zamesiti orehova jedca v testo za kruh, kako zamrzniti fižol, o uporabi mladega krompirja, pripravi čokoladnega sladoleda in breskove marmelade ter orehovega likerja; zakaj potica in kruh pri peki počita, zakaj jedi iz zelja ali ohrovta pogrenijo, ali lahko soda bikarbona nadomesti pecilni prašek ...

Posnetek celotne oddaje:

Posamezna vprašanja in odgovori:

Preberi več

Oddaja marec 2016

Zaradi praznika oddaja tokrat ni potekala v živo, smo pa sestro obiskali pred dnevi in povedala nam je nekaj receptov, ki nam bodo prav prišli v velikonočni osmini, tudi receptov za jedi, ki jih lahko porabimo iz ostanko velikonočnih jedi ali velikonočnega žegna: Šunkin ponvičnik, Nadevane zarebrnice, Domači rezanci, Zapečen stročji fižol, Krompirjev hren, Hlebček s šunko, Šunkini rogljički, Banane pod čokolado, Dvobarvni biskvi.

Posnetek celotne oddaje:

Posamezna vprašanja in odgovori:

Preberi več

Zapečen stročji fižol