Kategorija: stročji fižol
Svetovalnica, 20. julij 2020
By Matjaž on Jul 20, 2020 | In odgovori, stročji fižol | Pošlji odziv »
Jedi iz fižola, vlaganje in konzerviranje fižola, sirup ali sok iz ribeza, maline in aronije, zamrzovanje cvetače, potica iz pirine moke, dušena jabolka in sladice iz njih, uporaba ostankov pečenega krompirja - to so bila vaša vprašanja za sestro Nikolino, ki je štirinajstič v živo sodelovala v Svetovalnici v letu 2020.
Posnetek celotne oddaje:
Posamezna vprašanja in odgovori: ⬇️⬇️⬇️
Svetovalnica, 26. avgust 2019
By Matjaž on Avg 26, 2019 | In Sladica, odgovori, stročji fižol, Potica | Pošlji odziv »
Sestra Nikolina je šestnajstič v živo sodelovala v Svetovalnici v letu 2019. Spraševali ste jo: kako pripraviti slivovo marmelado brez sladkorja, slivov kompot, zakaj je breskova marmelada preredka, zakaj potica poči, zamrzovanje in vlaganje stročjega fižola, kako pripraviti sladico s proseno kašo in suhimi slivami, skutini štruklji s kašo, uporaba brusnic ...
Posnetek celotne oddaje:
Posamezna vprašanja in odgovori: ⬇️⬇️⬇️
Svetovalnica, 10. september 2018
By Matjaž on Sep 10, 2018 | In Glavna jed, Sladica, odgovori, Brez mesa, Kaše, stročji fižol | Pošlji odziv »
Sestra Nikolina je šestnajstič v živo sodelovala v Svetovalnici v letu 2018. Spraševali ste jo, kako narediti mehke piškote, kako narediti kremno juho iz hokaido buče, kako vlagati jurčke in kako narediti polnjene paprike brez mesa, kako narediti jabolčni kis in kako shraniti korenček, kako pripraviti sirup iz malin in ribeza, zakaj je vložen stročji fižol zavrel in kako narediti domačo vegeto iz suhih sestavin.
Posnetek celotne oddaje:
Posamezna vprašanja in odgovori:
Svetovalnica, 27. avgust 2018
By Matjaž on Avg 27, 2018 | In Glavna jed, Zelenjavna, odgovori, Brez mesa, stročji fižol, Potica | Pošlji odziv »
Sestra Nikolina je petnajstič v živo sodelovala v Svetovalnici v letu 2018. Spraševali ste jo, kaj poleg kompotov in marmelade še lahko naredimo iz sliv, ki so bogato obrodile; kako shraniti pehtran in kako narediti nadev za potico; kako ravnati z želatino, da bodo sladice uspele; kako narediti marmelado iz fig; kako narediti golaž iz stočjega fižola; priprava jabolčnega kisa; o mladem fižolu v zrnju za skrinjo ter o kuharskih tečajih.
Posnetek celotne oddaje:
Posamezna vprašanja in odgovori:
Svetovalnica, 23. julij 2018
By Matjaž on Jul 23, 2018 | In Juha, Priloga, Zelenjavna, odgovori, stročji fižol, Potica | Pošlji odziv »
Sestra Nikolina je štirnajstič sodelovala v Svetovalnici v letu 2018. Spraševali ste jo, kako vložiti stročji fižol, lisičke, kako ohraniti barvo zelenjavnih jedi, o vlaganju breskev in uporabi kolerabic ter zakaj se koruzni kruh sesede. Hvala tudi za številne vaše izkušnje!
Posnetek celotne oddaje:
Posamezna vprašanja in odgovori:
Svetovalnica, 9. julij 2018
By Matjaž on Jul 9, 2018 | In Sladica, odgovori, Zelje, Krompir, stročji fižol, Potica | Pošlji odziv »
Sestra Nikolina je trinajstič sodelovala v Svetovalnici v letu 2018. Spraševali ste jo, kako zamesiti orehova jedca v testo za kruh, kako zamrzniti fižol, o uporabi mladega krompirja, pripravi čokoladnega sladoleda in breskove marmelade ter orehovega likerja; zakaj potica in kruh pri peki počita, zakaj jedi iz zelja ali ohrovta pogrenijo, ali lahko soda bikarbona nadomesti pecilni prašek ...
Posnetek celotne oddaje:
Posamezna vprašanja in odgovori:
Oddaja marec 2016
By Matjaž on Mar 30, 2016 | In Glavna jed, Priloga, Sladica, Zelenjavna, Samostojna, Krompir, stročji fižol | Pošlji odziv »
Zaradi praznika oddaja tokrat ni potekala v živo, smo pa sestro obiskali pred dnevi in povedala nam je nekaj receptov, ki nam bodo prav prišli v velikonočni osmini, tudi receptov za jedi, ki jih lahko porabimo iz ostanko velikonočnih jedi ali velikonočnega žegna: Šunkin ponvičnik, Nadevane zarebrnice, Domači rezanci, Zapečen stročji fižol, Krompirjev hren, Hlebček s šunko, Šunkini rogljički, Banane pod čokolado, Dvobarvni biskvi.
Posnetek celotne oddaje:
Posamezna vprašanja in odgovori:
Zapečen stročji fižol
By Matjaž on Avg 28, 2012 | In Glavna jed, stročji fižol | Pošlji odziv »