Skutini žličniki
By Matjaž on Jan 25, 2012 | In Priloga | Pošlji odziv »
3 jajca
500 g skute
8 žlic pšeničnega zdroba
sol
zabela: drobtine, maslo z oljem
Ubita jajca solimo in razmešamo z mešalnikom. Dodamo skuto, da dobimo kremasto maso. Z metlicami v roki zamešamo zdrob. Testo postrgamo skupaj in damo počivat za približno pol ure.
Zakuhamo jih v vrelo vodo v kozici: z jedilno žlico zajemamo gladke žličnike, povlečemo po steni posode ali si pomagamo z roko. Žličniki naj pokrito počasi vro.
Poberemo jih na krožnik in zabelimo ter postavimo na toplo.
Ponudimo jih k mesnim jedem z omako ali brez nje, pa tudi h krompirju in drugim jedem.
Dobri bodo tudi kot sladka jed z dušenimi jabolki po enolončnici.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Žrebičkovi zrezki v omaki | Mesni zvitek » |