Kategorija: Priloga

Svetovalnica, 23. julij 2018

Sestra Nikolina je štirnajstič sodelovala v Svetovalnici v letu 2018. Spraševali ste jo, kako vložiti stročji fižol, lisičke, kako ohraniti barvo zelenjavnih jedi, o vlaganju breskev in uporabi kolerabic ter zakaj se koruzni kruh sesede. Hvala tudi za številne vaše izkušnje!

Posnetek celotne oddaje:

Posamezna vprašanja in odgovori:

Preberi več

Svetovalnica, 14. maj 2018

Sestra Nikolina je devetič sodelovala v Svetovalnici v letu 2018. Spraševali ste o pripravi jedi iz belušev, uporabi kuskusa, čokoladnem prelivu, testu za rezance, rabarbari, breskvah (slaščici), zelenjavi z gorgonzolo in uporabi pire krompirja.

Posnetek celotne oddaje:

Posamezna vprašanja in odgovori:

Preberi več

Svetovalnica, 8. januar 2018

Sestra Nikolina je prvič sodelovala v Svetovalnici v letu 2018. Spraševali ste jo o pripravi kruhovih cmokov, kako ohraniti svežino domačega ajdovega kruha, o omaki za puranove zrezke, koliko sladkorja rabimo pri orehovi potici, kako pripraviti kostanjev nadev za potico, kako pripraviti španske vetrnice in zakaj se pehtranova potica skuto sesede.

Posnetek celotne oddaje:

Posamezna vprašanja in odgovori:

Preberi več

Svetovalnica, 11. december 2017

Sestra Nikolina je triindvajsetič sodelovala v Svetovalnici. Spraševali ste o peki poprtnika, jedih iz ajdove kaše, pripravi krhkega testa za kremne rezine, zakaj se široki rezanci iz riževe moke drobijo, pripravi ričeta, tudi z ajdovo kašo, zakaj medenjaki pokajo, zakaj je božični kruh 'nabit',  zakaj špinača pogreni,  zakaj se čokoladna krema ne strdi? Hvala tudi za vaše dobre izkušnje in pohvale!

Posnetek celotne oddaje:

Posamezna vprašanja in odgovori:

Preberi več

Svetovalnica, 14. avgust 2017

Sestra Nikolina petnajstič sodelovala v Svetovalnici. Spraševali ste jo o pripravi 'kipljnega štrudla', piškotih iz krompirjevega testa, nadeva za pehtranovo potico, paridižnikove mezge, sirovih štrukljev, peciva iz brezglutenske moke, domače začinke ...

Posnetek celotne oddaje:

Posamezna vprašanja in odgovori:

Preberi več

Oddaja marec 2016

Zaradi praznika oddaja tokrat ni potekala v živo, smo pa sestro obiskali pred dnevi in povedala nam je nekaj receptov, ki nam bodo prav prišli v velikonočni osmini, tudi receptov za jedi, ki jih lahko porabimo iz ostanko velikonočnih jedi ali velikonočnega žegna: Šunkin ponvičnik, Nadevane zarebrnice, Domači rezanci, Zapečen stročji fižol, Krompirjev hren, Hlebček s šunko, Šunkini rogljički, Banane pod čokolado, Dvobarvni biskvi.

Posnetek celotne oddaje:

Posamezna vprašanja in odgovori:

Preberi več