Jota
By Matjaž on Feb 22, 2012 | In Samostojna | Pošlji odziv »
25 dag fižola
40 dag krompirja
50 dag kislega zelja
3 žlice olja
2 čebuli
2-3 stroke česna
1 žlička moke
3 dl paradižnikove mezge
sol
Post je del našega duhovnega življenja, tudi z odpovedjo se potrudimo in vztrajamo. S tem okrepimo naše duhovno življenje, poskrbimo pa tudi za naše zdravje.
V postnih jedeh meso ni pogosto vključeno, sploh ne na pepelnično sredo in veliki petek, ko sta dneva strogega posta, brez mesa so tudi petki.
Fižol namočimo v vodi (najboljše že prejšnji večer). Damo ga kuhati. Kuhati damo tudi zelje in na kocke narezan krompir. Posebej zlatorumeno popražimo čebulo, dodamo česen, poprašimo z moko in zlijemo mezgo. Fižol, zelje in krompir združimo in zabelimo z omako. Če nimamo mezge, na praženo čebulo s česnom damo kislo zelje z malo tekočine. Nato združimo s krompirjem in fižolom.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Slivova kaša | Krompirjevi ocvrtki » |