Kontaktna oddaja november 2015
By Matjaž on Nov 23, 2015 | In odgovori | Pošlji odziv »
Sestro Nikolino ste v novembrski oddaji spraševali: o pripravi kislega zelja in repe, bistrosti oz. motnosti goveje juhe (kosteh za juho, kuhanju zmrznjenega mesa), kako narediti široke rezance iz ajdove moke in drože za kruh, zakaj se rezanci drobijo, o pripravi čokoladne potice, orehih, ki imajo rjavo kožico, spravljanju peteršilja, kutinovi marmeladi, piti iz zmrznjenih češenj, snegu za indijančke in pripravi telečje pečenke.
Posnetek celotne oddaje:
Posamezna vprašanja in odgovori:
Priprava kislega zelja in repe.
Zakaj goveja juha ni bistra, ampak motna?
Kako narediti široke rezance iz ajdove moke?
Kosti za juho.
Drože za kruh.
Zmrznjeno meso za kuhanje juhe?
Zakaj se rezanci drobijo?
Odzivi na rezance in juho.
Čokoladna potica.
Orehi – koža je rjava, ne več zlatorumena.
Spravljanje zelenega dela peteršilja za zimo.
Kutinova marmelada.
Pita iz zmrznjenih češenj.
Sneg in preliv za indijančke.
Telečja pečenka.
Moka za pecivo, priprava keksov, kuhanje fižola v zrnju.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Kontaktna oddaja december 2015 | Kontaktna oddaja oktober 2015 » |