254. oddaja
By Matjaž on Nov 17, 2010 | In Uncategorized | Pošlji odziv »
žlikrofi z mesom v juhi,
zapečeni skutini rezanci,
vanilijevi rogljički brez jajc
ŽLIKROFI Z MESOM V JUHI |
Naredimo vlečeno rezančno testo, kot za valjanje na roke, ne na valjar. Dobro ga pregnetemo. Če ga prerežemo, ne sme biti nobenih pramenov ali luknjic. Naj ne bo premehko. Pod skledo naj počiva. |
ZAPEČENI SKUTINI REZANCI |
Široke rezance (ali mašnice, krpice iz domačih rezancev) posebej al-dente skuhamo. Odcedimo in pokapljamo z oljem ali maslom. Tako lahko počaka. |
VANILIJEVI ROGLJIČKI BREZ JAJC |
Margarino pravočasno vzamemo iz hladilnika, jo narežemo in miksamo (lahko jo damo tudi v predhodno pogreto skledo). Po žlicah pridajamo sladkor v prahu z vanilinom. Nastane penasto, kremasto - to daje rahlost keksom! Dodamo smetano in enkrat ali dvakrat zamešamo. Nato dolijemo vino, dodamo moko s pecilnim praškom ter z roko naredimo testo (nič ne gnetemo). Lahko pokrito počiva. Na delovni deski (lažje kot na ultrapasu, kjer drsi) pomokamo in oblikujemo rogljičke. Damo na pekač, ki ga ni nujno mazati (lahko pa damo na liste peki papirja, ki jih izmenjujemo - da izkoristimo pečico). Pečemo 12-15 minut pri 190-200 °C. Ohlajene povaljamo v sladkorju z vanilinom, naložimo v škatlo, kjer jih shranimo. |
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« 255. oddaja | 253. oddaja » |