Kategorija: Uncategorized
V letu 2013
By Matjaž on Jan 2, 2013 | In Uncategorized | Pošlji odziv »
Po sedmih letih pripravljanja kuharskih oddaj in rubrik (pet let tedensko, dve leti dnevno) sestra Nikolina v letu 2013 sodeluje enkrat mesečno v svetovalni oddaji Ponedeljkova 17., in sicer vsak četrti ponedeljek v mesecu med 17.05 in 17.59. V oddaji odgovarja na vaša kuharska vprašanja. Pošiljate jih lahko po elektronski pošti. Spodaj prisluhnite posnetkom oddaj v celoti ali posameznim odgovorom in vprašanjem.
Recepti in posnetki iz preteklih let so še naprej na voljo na teh straneh.
Špagetna solata
By Matjaž on Sep 6, 2012 | In Uncategorized, Zelenjavna | Pošlji odziv »
Kontaktna oddaja, marec 2012
By Matjaž on Mar 26, 2012 | In Uncategorized | Pošlji odziv »
Ta ponedeljek, 26. marca 2012, je bila na vrsti kontaktna oddaja. Spraševali ste o testu za pico, o pripravljanju jedi iz kopriv, uporabi glinenega pekača za potico, jabolčnem zavitku, peki biskvita, uporabi čebule in česna, kvašenem testu, čemažu in sukancu. K posameznim vprašanjem in odgovorom se bomo vrnili v naslednjih dneh na teh straneh in seveda v radijskih rubrikah. Spodaj je na voljo posnetek celotne oddaje:
Kontaktna oddaja februar 2012
By Matjaž on Feb 27, 2012 | In Uncategorized, odgovori | Pošlji odziv »
V ponedeljek, 27. februarja 2012, je s. Nikolina v kontaktni oddaji odgovarjala na vaša vprašanja. Spraševali ste o nadevu za skutin zavitek, govejih zrezkih, krofih, goveji juhi, žgancih, kokosovih kockah ... Več boste lahko našli in znova slišali na teh straneh in v programu v naslednjih dneh.
Kontaktna oddaja, januar 2012
By Matjaž on Jan 16, 2012 | In Uncategorized, Beluši | Pošlji odziv »
V ponedeljek, 16. januarja 2012, je bila na sporedu prva kontaktna oddaja v tem letu. Sestra Nikolina je povedala, kako naredimo ribano kašo (lahko je iz kakršne koli moke, tudi polnozrnate), da ni nič narobe, če marmorni kolač poči (sploh če se peče v srninem modelu ali modelu za šarkelj), kako narediti njoke iz jedilne buče in krompirjev zavitek, kako narediti rolado brez moke in kaj narediti, da skorja pri potici ne počila.
K nekaterim odgovorom se bomo še vrnili v radijskih rubrikah v tem tednu, tu pa je posnetek celotne oddaje: