Kategorija: Uncategorized

V letu 2013

Po sedmih letih pripravljanja kuharskih oddaj in rubrik (pet let tedensko, dve leti dnevno)  sestra Nikolina v letu 2013 sodeluje enkrat mesečno v svetovalni oddaji Ponedeljkova 17., in sicer vsak četrti ponedeljek v mesecu med 17.05 in 17.59. V oddaji odgovarja na vaša kuharska vprašanja. Pošiljate jih lahko po elektronski pošti. Spodaj prisluhnite posnetkom oddaj v celoti ali posameznim odgovorom in vprašanjem.

Recepti in posnetki iz preteklih let so še naprej na voljo na teh straneh.

Pisan ajdov kruh

Špagetna solata

Rženi kruh

Kontaktna oddaja, marec 2012

Ta ponedeljek, 26. marca 2012, je bila na vrsti kontaktna oddaja. Spraševali ste o testu za pico, o pripravljanju jedi iz kopriv, uporabi glinenega pekača za potico, jabolčnem zavitku, peki biskvita, uporabi čebule in česna, kvašenem testu, čemažu in sukancu. K posameznim vprašanjem in odgovorom se bomo vrnili v naslednjih dneh na teh straneh in seveda v radijskih rubrikah. Spodaj je na voljo posnetek celotne oddaje:

Sirove štručke

Kontaktna oddaja februar 2012

V ponedeljek, 27. februarja 2012, je s. Nikolina v kontaktni oddaji odgovarjala na vaša vprašanja. Spraševali ste o nadevu za skutin  zavitek, govejih zrezkih, krofih, goveji juhi, žgancih, kokosovih kockah ... Več boste lahko našli in znova slišali na teh straneh in v programu v naslednjih dneh.

 

Kontaktna oddaja, januar 2012

V ponedeljek, 16. januarja 2012, je bila na sporedu prva kontaktna oddaja v tem letu. Sestra Nikolina je povedala, kako naredimo ribano kašo (lahko je iz kakršne koli moke, tudi polnozrnate), da ni nič narobe, če marmorni kolač poči (sploh če se peče v srninem modelu ali modelu za šarkelj), kako narediti njoke iz jedilne buče in krompirjev zavitek, kako narediti rolado brez moke in kaj narediti, da skorja pri potici ne počila.

K nekaterim odgovorom se bomo še vrnili v radijskih rubrikah v tem tednu, tu pa je posnetek celotne oddaje: