Konzerviranje hrena. Kuhanje velikonočnega plečeta.
By Matjaž on Maj 11, 2011 | In odgovori | Pošlji odziv »
vprašanje Marije iz Brežic: kako narediti hren za v kozarec za kasneje med letom?
odgovor sestre Nikoline: očiščen hren drobno naribamo v beli kis (ne v sadnega ali motnega), večkrat premešamo in tako hren ohranja belo barvo, vmes malo posolimo. Damo v plastične posodice in v skrinjo. To je bolje, kot dati v kozarčke.
vprašanje poslušalke Tine: zanima me pravilno kuhanje velikonočnega pršuta-plečeta (ali damo kuhati v mrzlo ali vročo vodo, čas kuhanja...).
odgovor sestre Nikoline: pleče - šunko (pršuta ne bomo kuhali) v mrzlo ali hladno vodo, če je mlado, pa v vročo vodo, da je komaj pokrito. Če je preslano, damo lahko več vode. Kuhamo glede na starost mesa in velikost kosa: 1 uro za 1 kilogram. Naredimo poskus s tanko dvorogelno vilico. Ko odstavimo, je dobro, da še malo ostane v vodi - šunka bo bolj sočna. Ko je voda mlačna, odcedimo.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Skorja pri potici poči 1. | Kruhova skorja se sveti. Vmesni puding. » |