Kruhova skorja se sveti. Vmesni puding.
By Matjaž on Maj 11, 2011 | In odgovori | Pošlji odziv »
vprašanje poslušalke Bogdane: s čim namažemo pečen kruh, da se skorja lepo sveti?
odgovor sestre Nikoline: takoj pečen hlebec ali štruco najprej s čopičem ali metlico ometemo suhe, zapečene moke in namažemo s kapljicami olja (pomagamo si s čopičem). Če bomo mazali pozneje, bo površina ostala mastna in ne bo vsrkala olja.
vprašanje Majde iz Ljubljane: vmesni puding, ki se ga kuha iz orehov, kuha ga na sopari ali na vodi, kljub temu, da model močno namaže in potrese z drobtinami, ne gre lepo iz modela. Kaj naredi narobe?
odgovor sestre Nikoline: model namažemo in potresemo s suho, ostro moko. Nato naložimo in damo v vrelo vodo. Vode naj bo toliko, kot je testa. Vlogo igra tudi material modela. Žal novejši niso vedno boljši od starejših.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Konzerviranje hrena. Kuhanje velikonočnega plečeta. | Žemljice, makove štručke » |