Lahki naravni zrezki
By Matjaž on Dec 8, 2011 | In Glavna jed | Pošlji odziv »
6 zrezkov po 10 dag (belo ali temno meso)
sol, poper, vegeta
2 žlici olivnega olja
4 dag masla
2 šalotki
nekaj žlic juhe
2 stroka česna
Zrezke začinimo z mešanico soli, popra in vegete.
V ponvi jih na vročem olju opečemo, da meso takoj zakrne. Nato jih vzamemo ven in v isti posodi razpustimo maslo, na njem pa pražimo šalotko. Nalagamo jih eden na drugega. Dodamo še 4 žlice vode ali juhe in pokrito in mirno naj se dušijo in zmehčajo. Če bi kdo rad naredil omako, naj zgosti mesni sok s paradižnikovo mezgo, ki smo ji dodali jogurt in žlico moko ali gobove juhe ali instanta.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Hišni prijatelj | Krompirjevi cmoki » |