Kategorija: Glavna jed

Svetovalnica, 10. september 2018

Sestra Nikolina je šestnajstič v živo sodelovala v Svetovalnici v letu 2018. Spraševali ste jo, kako narediti mehke piškote, kako narediti kremno juho iz hokaido buče, kako vlagati jurčke in kako narediti polnjene paprike brez mesa, kako narediti jabolčni kis in kako shraniti korenček, kako pripraviti sirup iz malin in ribeza, zakaj je vložen stročji fižol zavrel in kako narediti domačo vegeto iz suhih sestavin.

Posnetek celotne oddaje:

Posamezna vprašanja in odgovori:

Preberi več

Svetovalnica, 27. avgust 2018

Sestra Nikolina je petnajstič v živo sodelovala v Svetovalnici v letu 2018. Spraševali ste jo, kaj poleg kompotov in marmelade še lahko naredimo iz sliv, ki so bogato obrodile; kako shraniti pehtran in kako narediti nadev za potico; kako ravnati z želatino, da bodo sladice uspele; kako narediti marmelado iz fig; kako narediti golaž iz stočjega fižola; priprava jabolčnega kisa; o mladem fižolu v zrnju za skrinjo ter o kuharskih tečajih.

Posnetek celotne oddaje:

Posamezna vprašanja in odgovori:

Preberi več

Svetovalnica, 13. november 2017

Sestra Nikolina je enaindvajsetič sodelovala v Svetovalnici. Spraševali ste o uporabi kisle repe, izdelavi marmelade iz kakija oz. o sušenju kakija, narezanega na lističe, pripravi riževega zavitka, kaj narediti z zelenim paradižnikom ... Zanimalo vas je tudi, kje dobiti knjige z recepti sestre Nikoline. Dobite jih pri Založbi Družina - v njihovih knjigarnah ali pa na spletni strani ter v drugih večjih knjigarnah po Sloveniji.

Posnetek celotne oddaje:

Posamezna vprašanja in odgovori:

Preberi več

Oddaja marec 2016

Zaradi praznika oddaja tokrat ni potekala v živo, smo pa sestro obiskali pred dnevi in povedala nam je nekaj receptov, ki nam bodo prav prišli v velikonočni osmini, tudi receptov za jedi, ki jih lahko porabimo iz ostanko velikonočnih jedi ali velikonočnega žegna: Šunkin ponvičnik, Nadevane zarebrnice, Domači rezanci, Zapečen stročji fižol, Krompirjev hren, Hlebček s šunko, Šunkini rogljički, Banane pod čokolado, Dvobarvni biskvi.

Posnetek celotne oddaje:

Posamezna vprašanja in odgovori:

Preberi več

Nadevana prsa

Puranji zrezki v sirovi omaki