Mesni zvitek
By Matjaž on Jan 24, 2012 | In Glavna jed, Samostojna | Pošlji odziv »
Vlečeno testo:
25 dag moke
1 jajce
1 žlica olja
sol
topla voda
Nadev:
30-40 dag mesa (ostanki pečenke, govejega mesa, zrezek)
1 žlica olja
1 čebula
1 strok česna
1 jajce
sol, poper
malo juhe, mleka ali smetane
Naredimo vlečeno testo kot za pečene sirove štruklje. Dobro ga pregnetemo. Počiva naj pol ure.
Meso zmeljemo ali zmiksamo, a prva možnost je boljša. Dodamo praženo čebulo, česen, malo popramo in solimo, jajce, kakšno žlico juhe (ali mleka in smetane), prav bo prišla tudi kakšna žlica skute.
Testo razvlečemo, malo poškropimo z oljem. Po žlicah po zunanjih dveh tretjinah nanesemo nadev, sredimo pa namažemo z oljem. Če imamo, lahko po nadevu potresemo narezano prekajeno mesnino. Zavijemo, da so bolj ploščati zavitki. Na vrhu premažemo z beljakom ali raztopljeno margarino.
Potem damo v 190 °C ogreto pečico za pol ure.
Pečenega pokrijemo z alu folijo ali drugim pekačem (ne pa s kakšnim servietom iz blaga), tako se bo omedil. Razrežemo in damo na mizo. Zraven ponudimo solato.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Skutini žličniki | Špageti s prelivom » |