Špageti s prelivom
By Matjaž on Jan 23, 2012 | In Glavna jed, Testenina | Pošlji odziv »
2 žlici olivnega olja
3 stroke česna
3-4 dl paradižnikove mezge
bazilika, timijian, origano
peteršilj
konzerva tunine
40 dag špagetov
To je hitro pripravljena jed.
Pristavimo večjo količino vode, solimo in počakamo, da zavre. Vanjo damo kuhati špagete, lahko so celi ali jih prelomimo na pol - daljši so, lažje se jedo.
Pogrejemo olje, dodamo sesekljan česen in takoj zalijemo z mezgo. Počakamo, da pride do vrenja. Dodamo dišavnice. Nato še odcejeno in premešano tunino.
Testenino odcedimo, nič je ne splakujemo z vodo. Zabelimo z olivnim oljem.
Jed sestavimo šele, ko so vsi pri mizi (za zamudnike pogrejemo vsako stvar posebej). Lahko sestavimo kot pastašuto - plasti špagetov, preliva in naribanega sira.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Mesni zvitek | Kontaktna oddaja, januar 2012 » |