Žrebičkovi zrezki v omaki
By Matjaž on Jan 26, 2012 | In Glavna jed | 2 odzivov »
Tako zrezke kot tudi golaž iz žrebičkovega mesa pripravljamo kot podobni jedi iz govejega mesa. Pri zrezkih seveda ni primerjave, saj je žrebičkovo meso veliko bolj mehko. Mesa ponavadi te tolčemo, ker je tako rahlo in krhko, mogoče le nežno potolčemo meso z ročajem noža, vse skupaj pa počnemo v plastični vrečki.
Meso narežemo in začinimo (s soljo ali soljo s poprom). Lahko med vsakega damo kapljico olja, da se meso še malo obogati.
Sesekljamo čebulo in česen. Na olju opečemo zrezke z obeh strani, da lepo zakrknejo (olje mora biti dovolj vroče, da se mesni sok ne izceja). Zrezke naložimo na krožnik in na tej maščobi pražimo čebulo. Pridamo česen, pomešamo in priljemo za pol zajemalke tekočine (vode, juhe, krompirjeve vode) in naložimo zrezke.
Dodamo lahko lovorjev list, nekaj brinjevih jagod, origano ... Čebula bo malo gostila omako, lahko pa jo zgostimo s moko in jogurtom ali smetano, lahko dodamo še nožev vrh gorčice.
Ko je nehalo vreti, ugasnemo in dodamo malo črnega vina za boljši okus in bolj polno aromo.
2 komentarjev
Napiši komentar
« Koruzni kruh | Skutini žličniki » |