Testo za pico
By Matjaž on Mar 26, 2012 | In odgovori | 1 odziv »
vprašanje: koliko tekočine je za pripravo testa za pico, da bo testo mehko?
odgovor: naredimo prijetno mehko kvašeno testo iz 30 dag moke, 1 dag kvasa, pol žličke soli, 1 rumenjaka, 1 ½ - 2 dl mleka in 2 žlici olja. Količina mleka se lahko spremeni glede na vrsto moke, kakšno žlico tekočine več tudi dodamo, če ne bomo dodali rumenjaka, prav tako se spremeni, če namesto olja damo maslo ali margarino. Pri samem gnetenju bomo videli, kakšne so potrebe. Med gnetenjem skleda ne sme biti povsem čista. Testo vzhaja eno uro, nato ga razvaljamo v velikost, ki je malo manjša od pekača, na katerem bomo pekli. Pekač namažemo in testo z rokama prenesemo na pekač ter samo še malo razširimo.
1 komentar
Imam pa še eno vprašanje.
Kruh pečem v modelu v aparatu za peko kruha. Včasih se, kljub lepemu vzhajanju, proti koncu peke vgrezne. To se zgodi samo pri kruhu iz bele moke, nikoli pa pri polnozrnatem, ječmenovem ali pirinem.Kako naj to preprečim? Poskusila sem že z manj vode, vendar to ni rešitev, je le bolj gost, še vedno pa je vgreznjen.Zelo vesela bom odgovora.
Najlepša hvala vam v naprej.
Klementina.
Napiši komentar
« Jedi iz kopriv | Kontaktna oddaja, marec 2012 » |