Krompirjeva torta
By Matjaž on Maj 17, 2012 | In Sladica, Krompir | Pošlji odziv »
5 jajc
18 dag sladkorja
20 dag krompirja
3 dag kakava
3 žlice finih drobtin
10 dag narezani orehov
marmelada
obliv: 10 dag čokolade
3 dag margarine
2-3 žlice olja
Krompir olupimo, narežemo na štiri dele, nežno solimo in skuhamo. Takoj, ko je skuhan, ga stlačimo.
Jajca ločimo in iz beljakov naredimo sneg. Dodamo sladkor, rumenjake, kakav in stlačen krompir. Premešamo. Dodamo drobtine z orehi in z metlico v roki premešamo. Damo v pekač: na dno damo peki papir, stranice pa namažemo in pomokamo. Pečemo 40 minut. Obrnemo na desko ali pladenj. Še toplo torto premažemo z marmelado, da se pore zamašijo.
Naredimo še čokoladni obliv. Damo ga sredino torte in desko obračamo, da se lepo razlije. Ob strani lahko damo še narezane lešnike ...
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Sredozemska solata | Zavitek z mlado čebulo » |