Kategorija: Sladica

Svetovalnica, 23. april 2018

Sestra Nikolina je osmič sodelovala v Svetovalnici v letu 2018. Spraševali ste, zakaj goveja juha postaja rjava, o pripravi goveje pečenke, pehtranovi potici, biskvitu z jagodami, juhi in rižoti iz špargljev, o grški solati, zakaj imajo krofi luknje ...

Posnetek celotne oddaje:

Posamezna vprašanja in odgovori:

Preberi več

Svetovalnica, 26. marec 2018

Sestra Nikolina je šestič sodelovala v Svetovalnici v letu 2018. Govoril smo o pripravi jedi za velikonočni žegen (potica, šunka, pirhi, hrenov namaz) ter odgovarjali na druga vaša vprašanja.

Posnetek celotne oddaje:

Posamezna vprašanja in odgovori:

Preberi več

Svetovalnica, 12. marec 2018

Sestra Nikolina je petič sodelovala v Svetovalnici v letu 2018. Spraševali ste jo o pripravi piškotnega zavitka, zakaj se maščoba pri cvrenju peni, o pripravi mlincev, zakaj potica pri strani poči, o uporabi glinene posode, zakaj se kruh razleze in zakaj gluhi štruklji upadejo.

Posnetek celotne oddaje:

Posamezna vprašanja in odgovori:

Preberi več

Svetovalnica, 26. februar 2018

Sestra Nikolina je četrtič sodelovala v Svetovalnici v letu 2018. Spraševali ste jo zakaj biskvit poči, zakaj pletenice počijo, kako narediti mehke dunajske zrezke, o zamenjavi sladkorja z medom pri peki piškotov, jedeh iz domače skute, ojačevalcih okusa in nadomestilu za čebulo pri golažu ali rižoti.

Posnetek celotne oddaje:

Posamezna vprašanja in odgovori:

Preberi več

Svetovalnica, 12. februar 2018

Sestra Nikolina je tretjič sodelovala v Svetovalnici v letu 2018. Spraševali ste jo o pripravi krofov, peki kruha (še posebej ajdovega), peki telečje pečenke, jedeh iz pirinega rižka, zakaj se linške oči skrčijo ...

Posnetek celotne oddaje:

Posamezna vprašanja in odgovori:

Preberi več

Svetovalnica, 8. januar 2018

Sestra Nikolina je prvič sodelovala v Svetovalnici v letu 2018. Spraševali ste jo o pripravi kruhovih cmokov, kako ohraniti svežino domačega ajdovega kruha, o omaki za puranove zrezke, koliko sladkorja rabimo pri orehovi potici, kako pripraviti kostanjev nadev za potico, kako pripraviti španske vetrnice in zakaj se pehtranova potica skuto sesede.

Posnetek celotne oddaje:

Posamezna vprašanja in odgovori:

Preberi več