Sesekljani zrezki v omaki
By Matjaž on Sep 5, 2012 | In Glavna jed | Pošlji odziv »
30 dag govejega in 30 dag svinjeskega mesa ali belega mesa
1 rezina v mleku namočenega kruha
2 žlici skute
3 stroki česna
1 jajce in 1 rumenjak
peteršilj
sol, poper
2 žlici olja
1 čebula
2 žlici olja za peko
Podmet:
2 žlici kisle smetane
1 žlica paradižnikove mezge
1 žlica gobovega instanta ali graham moke
Lahko naredimo samo iz ene vrste mesa, iz več vrst pa bo boljšega okusa. Mesu dodamo kruh, skuto, česen, jajce in rumenjak. Z roko premešamo (je boljše kot s kuhalnico) in oblikujemo polpete. Opečemo z obeh strani. Ob strani prilijemo juhe (ali s toplo vodo splaknemo skledo in to dolijemo). Naj se dobro zduši. Mehke bodo v 40-ih minutah. Iz gobovega instanta naredimo gobovo omako: 1 žlica smetane, 1 žlica mezge, malo gorčice, malo moke razmešamo, da je tekoče (dolijemo malo juhe ali vode). Prilijemo, potresemo in naj vre 2-3 minute. Izključimo.
Zraven lahko damo nekaj iz krompirja, riža, testenin, zdrobove cmoke ...
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Špagetna solata | Kumarična juha » |