Kumarična juha
By Matjaž on Sep 4, 2012 | In Juha, Bučke | Pošlji odziv »
40 dag krompirja
1 paradižnik
50 dag svežih kumar
3 žlice olja
1 čebula
3 stroki česna
½ žličke mlete kumine
2 žlici pečenkinega soka ali jušna kocka
sol
lovorjev list
1 l vode
sesekljan peteršilj
2 žlici kisle smetane ali jogurta
½ žlička moke
Krompir olupimo, razrežemo na štiri dele in damo kuhat. Zraven damo na rezine narezan korenček in paradižnik.
Vmes olupimo in očistimo kumare. Naribamo jih na multipraktiku. Solimo, da spustijo vodo.
V tretjo posodo damo pražit čebulo. Ko je zlato rumena, ožmemo kumare in jih dodamo. Mešamo in pražimo 10 minut. Potresemo s kumino, dodamo sesekljan česen, da se skupaj praži.
Krompir bo kuhan. Vodo odlijemo h kumaram, krompir pa s korenčkom in paradižnikom vred stlačimo ter dodamo h kumaram. Po potrebi dolijemo, dodamo lovorjev list in solimo.
Juha naj skupaj prevre. Preden juho do konca zalijemo, lahko še kumare zmiksamo s paličnim mešalnikom. Juho lahko zgostimo s smetano ali jogurtom.
Enako se pripravi juha iz bučk.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Sesekljani zrezki v omaki | Pica » |