Kategorija: Uncategorized

ZANIMIVOSTI NOČNEGA NEBA - Nikolaj Kopernik

2. oktober - Tokrat smo se najprej sprehodili skozi zgodovino, potem šele po nočnem nebu. Spregovorili smo namreč o Nikolaju Koperniku, saj prof. Boris Kham v Narodni in univerzitetni knjižnici pripravlja razstavo Kopernik v Sloveniji (odprli jo bodo 8.… more »

Pavle Kozjek - Življenje alpinista

29. september - Vsaka kronologija življenja je zanimiva, kadar gre za posebne dosežke izjemnih in zanimivih ljudi, toliko bolj. v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma je bil v torek večer v spomin Pavletu Kozjeku, ki se je konec lanskega avgusta smrtno p… more »

Teden mobilnosti, vožnja v naravo

18. september - Ker smo v Tednu mobilnosti, smo v oddaji govorili o spreminjanju navad, iskanju rešitev za boljši zrak v naših mestih in načinov, kako olajšati prevoz do izhodišča našega potepanja v naravi, gorah. Z nami sta bila koordinator Tedna mobiln… more »

ZANIMIVOSTI NOČNEGA NEBA - Pavel Kunaver

4. september - v septembrskih Zanimivostih nočnega neba smo se tokrat pogovarjali z doktorjem geografskih znanosti Jurijem Kunaverjem. Pogovor je tekel o njegovem očetu Pavlu Kunaverju kot naravoslovcu, pedagogu in pionirju slovenske amaterske astronomij… more »

Odmik v samoto, Dolomiti

28. avgust - Štirje srčni možje so pred 231. leti osvojili Triglav (ali so bili res prvi ali ne, verjetno ne bomo izvedeli nikoli). Vendar pa smo se obleganim potem okrog našega očaka tokrat namenoma želeli izogniti. Zaželeli smo si samoto, tišino... "G… more »

Pred začetkom oddajanja v živo s Komne

Prvi pozdrav blogu Doživetij

Končno prihaja blog oddaje Doživetja narave. Prinašal bo vse tisto, kar oddaja ne more: slike, video in vsebine, za katere zmanjka časa, opozarjal na posnetke in vabil k poslušanju. "Obleko" bloga sestavlja slika našega očaka, pravzaprav njegove znameni… more »