Tags: alpinizem

Deset let od smrti Tineta Miheliča

17. oktober 2014 - „Moja navzočnost v gorah je v njihovem »življenju« pomenila le bežen, nepomemben trenutek. Meni pa je izpolnila življenje. Gore so mi vedno žarele v posebnem, čarobnem blesku; še danes čutim globoko v srcu, da mi pojejo pesem o večni l… more »

Everestovih 60 let, gost Tomaž Jakofčič

24. maj 2013 - Seveda naslov izdaja popolnoma človeško gledanje na najvišjo goro. Če bi zapustili antropocentrični vidik, bi morali starosti Everesta dodati milijone.  V resnici jih šteje okrog 60 milijonov let. Pri ustvarjanju tokratne oddaje pa sem sev… more »

Ne plezava za nagrade!

18. januar 2013 - Mlada alpinista Nejc Marčič in Luka Stražar sta spregovorila o svojem plezanju prvenstvene smeri v nedostopnem delu Nepala. Smer, po kateri sta dosegla vrh Janaka (7090 m) sta poimenovala Modri dirkač. Največ težav so jima delale nizke… more »

Tričlanska odprava se je vrnila iz indijske Himalaje

Tokrat smo se v Doživetjih narave podali v indijsko Himalajo. Z odprave Garhwal INDIA 2009 so se namreč v začetku oktobra vrnili Silvo Karo, Andrej Grmovšek in Marko Lukić. Svoja doživetja na odpravi je opisal naš tokratni gost, alpinist Silvo Karo. more »