Sesekljan ribji zrezek
By Matjaž on Feb 1, 2011 | In Glavna jed, Ribe | Pošlji odziv »
35 dag pečenega ribjega mesa (file lososa, osliča, postrvi ...)
sol
2 žlici olivnega olja
2-3 rezine kruha (10 dag)
2 stroka česna
peteršilj
limonin sok
jajce
žlička moke
olivno olje za peko
rožmarin
Ribji file rahlo posolimo in opečemo na olju (lahko uporabimo tudi koščke, ki so ostali prejšnji dan). Dodamo kruh (namočen v mleku ali juhi), sesekljan česen in peteršilj ter jajce iz zmešamo s paličnim mešalnikom. Če je premokro, dodamo žlico moke. Oblikujemo polpete ali svaljke ter jih opečemo v segretem olivnem olju (za soaromo dodamo rožmarin, ki ga lahko kasneje odstranimo). Zraven lahko ponudimo krompirjevo solato, krompir ali riž ali kos kruha.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Čebulni krompir | Kisla juha » |