Kisla juha
By Matjaž on Jan 31, 2011 | In Juha | Pošlji odziv »
½ kg svinjine (glava ali boljše meso)
2 l vode
jušna zelenjava: korenček, peteršilj, zelena
čebula, česen
lovorjev list
zrna popra
sol
V lonec z vodo damo kuhati meso (lahko dodamo tudi kakšen kos perutnine). Ko začne vreti, dodamo še zelenjavni šopek, česen, lovorjev list, poper in sol. Mirno naj vre in se kuha - če tudi je malo motna - dokler meso ne postane mehko. Precedimo. Meso odstranimo od kosti, v čisto juho pa naredimo podmet: 1 dl domačega sadnega kisa in 1 žlico moke razžvrkljamo, da je gladek in tekoč podmet. Vlijemo v juho in naj vre še nekaj minut - pazimo, da ne skipi. V skledo damo drobno narezano meso in zalijemo z juho. Lahko pa namesto mesa damo opečene kruhove kocke, zlate kroglice ali kruh.
To bo dobra juha za osvežitev, lahko jo ponudimo s poletno ali žganci za kmečki zajtrk.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Sesekljan ribji zrezek | Zamenjava za margarino. » |