Pečene postrvi
By Matjaž on Maj 24, 2011 | In Glavna jed, Samostojna | Pošlji odziv »
6 postrvi
sol, česen, peteršilj
1 žlička olivnega olja
3 žlice olja
1 čebula
1 korenček
1 peteršiljeva korenina
Preliv:
3 žlice kisle smetane
2-3 žlice paradižnikove mezge
2 žlici juhe
Sol, sesekljan česen in narezan peteršilj ter žličko olivnega olja zmešamo in z njo namažemo notranjost rib. Pustimo marinirati.
Narežemo čebulo, korenček (lahko grobo naribamo) in peteršilj (lahko tudi še por). To damo pražit na olje in nato polovico stresemo na pekač. Ribe na olju opečemo, da zakrknejo in spremenijo barvo. Naložimo jih na zelenjavno podlago v pekaču in prekrijemo z drugo polovico zelenjave. Nato prelijemo, da pronica do dna.
Damo v pečico, da se peče 20-30 minut (odvisno od velikosti rib).
Pustimo v isti posodi in postavimo na mizo.
Zraven sodi kuhan krompir ali riž (milanski, pražen, porov riž).
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Špinačna lazanja | Fižolova juha s krompirjem » |