Fižolova juha s krompirjem
By Matjaž on Maj 23, 2011 | In Juha | Pošlji odziv »
2 dl suhega fižola
12 dag prekajenega mesa
2 krompirja
10 dag čebule
2 žlici olja
lovorjev list
majaron, sol
mleta kumina
2-3 žlice paradižnikove mezge
sesekljan peteršilj
Fižol operemo in damo v toplo vodo, da nabrekne. Nato ga damo v isti vodi kuhati. Ko zavre, naj vre nekaj minut. Vodo odlijemo in zalijemo s svežo ter ga nato skuhamo. Mesnino sesekljamo, krompir olupimo in damo posebej kuhati. Čebulo narežemo srednje drobno in jo damo pražiti.
Ko je vse skuhano, fižol odcedimo in dodamo krompirju. Zabelimo s čebulo in dodamo narezano mesnino, lovorjev list, majaron, po potrebi prilijemo, po potrebi solimo, dodamo paradižnikovo mezgo. Naj pride do vrenja.
Pred serviranjem dogrejemo in potresemo s peteršiljem.
To je lahko močna samostojna jed ali pa močna juha, ob kateri postrežemo s krompirjem.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Pečene postrvi | Biskvitna pita » |