Špinačna lazanja
By Matjaž on Maj 25, 2011 | In Samostojna, Testenina | Pošlji odziv »
30 dag testa za lazanjo
Špinačni nadev:
30 dag kuhane špinače ali blitve
20 dag skute
2 jajci
8 dag narezanega kruha
4 stroki česna
peteršilj, sol
2 žlici kisle smetane
Omaka:
5 dag masla
4 dag moke (zvrhana žlica)
½ l mleka
1 jajce
sol, muškati orešček
smetana
10 dag sira in parmezan
Vodo zavremo in liste lazanje potopimo v vrelo vodo ali pa jo kuhamo 7 minut in nato odlagamo na vlažno servieto.
Špinačo očistimo in blanširamo. Ožmemo in sesekljamo, dodamo skuto in ostale sestavine. Zmešamo (po potrebi dodamo malo mleka ali smetane).
Posebej raztopimo maslo, razmešamo moko in zalijemo s hladnim mlekom. Mešamo z metlico, da pride do gladke omake. Pogosto mešamo in zgosti se, kot puding. Vre naj 3 minute. Dodamo jajce (lahko tudi brez), posolimo in začinimo z oreščkom (lahko dodamo čemaž ali sesekljan česen). Polovico damo v nadev.
V pekač nakapljamo olje in nalagamo plasti lazanje, nadev in nariban sir. Na vrhnjo plast polijemo belo omako in nato še naribamo sir. Vse to lahko naredimo že zvečer ali zjutraj.
Pečemo pri 190 °C do pol ure. Ko je pečeno, pokrijemo, da se omedi in pred kosiloom razrežemo. Zraven paše solata.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Kolerabice v solati | Pečene postrvi » |