Kolerabice v solati
By Matjaž on Maj 26, 2011 | In Zelenjavna | Pošlji odziv »
40 dag kolerabic
2-3 žlice olja
4 žlice kisa
sol
sesekljan peteršilj
Kolerabico tanko olupimo in narežemo na kocke. Damo kuhati v vrelo slano vodo. Kuhamo do mehkega (preverimo z vilico). Odcedimo in še vročo pokapljamo z oljem in potresemo ter pokrijemo nazaj. Tako se omedi. Čez 10 minut jo stresemo v skledo, da se do konca ohladi. Prelijemo s slanim kisom. Solato lahko popestri nariban korenček (surov ali kuhan). Pred kosilom še enkrat potresemo in posujemo s sesekljanim peteršiljem.
Solata sodi k mesu, prilogam, škrobnatim jedem, pici ...
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Zdrobovi cmoki | Špinačna lazanja » |