Zdrobovi cmoki
By Matjaž on Maj 27, 2011 | In Priloga | Pošlji odziv »
4 dl mleka
sol
2 dag masla - olja
16 dag pšeničnega zdroba
2 jajci
18 dag suhe skute
zabela: maslo in drobtine
sladkor ali solata
Ko je mleko zavrelo, zakuhamo zdrob. Mešamo, da se ne naredijo grudice. Skuhamo, da se zgosti in prevre. Dobimo gosto polento. Umešamo jajci - eno za drugim. Postopoma dodamo skuto, ki jo prej prepasiramo. Lahko malo počiva. Na deski, ki jo pomokamo s suho moko, oblikujemo dolg svaljek in narežemo enakomerne dele. Oblikujemo cmoke, lahko jih napolnimo s sadjem. Zakuhamo v vrelo slano vodo. Ko splavajo, naj vre še približno 10 minut (odvisno od velikosti). Poberemo v drugo posodo in zabelimo s prepraženimi drobtinami.
Lahko so slani ali sladki.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Dušene kolerabice | Kolerabice v solati » |