Kategorija: Zelenjavna

Svetovalnica, 28. maj 2018

Sestra Nikolina je desetič sodelovala v Svetovalnici v letu 2018. Spraševali ste o pripravi bezgovega sirupa in šabese, sirotke, zakaj odtaljenemu kruhu odpada skorja, kuhanju krompirja (v hladno ali toplo vodo), kako dobiti hrustljavo skorjico pri kruhu, o ajdovih krapih s skutinim nadevom, korenčkovi potici z meliso, jagodni marmeladi ...

Posnetek celotne oddaje:

Posamezna vprašanja in odgovori:

Preberi več

Svetovalnica, 14. maj 2018

Sestra Nikolina je devetič sodelovala v Svetovalnici v letu 2018. Spraševali ste o pripravi jedi iz belušev, uporabi kuskusa, čokoladnem prelivu, testu za rezance, rabarbari, breskvah (slaščici), zelenjavi z gorgonzolo in uporabi pire krompirja.

Posnetek celotne oddaje:

Posamezna vprašanja in odgovori:

Preberi več

Svetovalnica, 23. april 2018

Sestra Nikolina je osmič sodelovala v Svetovalnici v letu 2018. Spraševali ste, zakaj goveja juha postaja rjava, o pripravi goveje pečenke, pehtranovi potici, biskvitu z jagodami, juhi in rižoti iz špargljev, o grški solati, zakaj imajo krofi luknje ...

Posnetek celotne oddaje:

Posamezna vprašanja in odgovori:

Preberi več

Svetovalnica, 9. april 2018

Sestra Nikolina je sedmič sodelovala v Svetovalnici v letu 2018. Govoril smo o pripravi zelenjave: omake iz regrata, grahove juhe, ješprenja z zelenjavo, juhe iz regrata, mladih kopriv in čemaža, omake iz jajčevcev, brokolijev narastek ...

Posnetek celotne oddaje:

Posamezna vprašanja in odgovori:

Preberi več

Svetovalnica, 9. oktober 2017

Sestra Nikolina je devetnajstič sodelovala v Svetovalnici. Spraševali ste o  uporabnosti gob v zamrzovalniku, kuhanju suhega fižola, kuhanju kokošje juhe, paniranju brez drobtin, pripravi koruznega kruha ... Hvala tudi za vaše nasvete in recepte ...

Posnetek celotne oddaje:

Posamezna vprašanja in odgovori:

Preberi več

Svetovalnica, 25. september 2017

Sestra Nikolina je  osemnajstič sodelovala v Svetovalnici. Spraševali ste o pripravi jedi iz gob, izdelavi vlečenega testa za zavitke, zmrzovanju gob, kuhanju fižola in soljenju mesa, peki ajdovega kruha in prskanju olja ... Hvala tudi za vaše nasvete in recepte ...

Posnetek celotne oddaje:

Posamezna vprašanja in odgovori:

Preberi več