Milijonska juha
By Matjaž on Jul 7, 2011 | In Juha | Pošlji odziv »
1 ¾ l vode
jušna kocka
1 žlička olja
1 dag pšeničnega zdroba na osebo - za 6 oseb 6 dag = 2 zvrhani žlici
1-2 korenčka
2 jajci
sol
sesekljan peteršilj ali drobnjak
Vodo pristavimo, dodamo jušno kocko in zavremo. Ko zavre, vsujemo zdrob in mešamo z metlico. Nato mešamo s kuhalnico. Zmanjšamo temperaturo, da mirno vre 6-8 minut, da se zdrob skuha. V jušno skledo naribamo korenje (domačega niti ni treba lupiti). Razžvrkljamo jajci (lahko dodamo še kakšen beljak) in zlivamo v vrelo juho. Pod curkom mešamo z vilico.
Juho lahko zabelimo s kapljicami olja. Pred serviranjem dodamo narezan drobnjak ali peteršilj.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Sočen biskvit | Hrenovke - kuhane ali pečene » |