Kategorija: Juha

Svetovalnica, 23. julij 2018

Sestra Nikolina je štirnajstič sodelovala v Svetovalnici v letu 2018. Spraševali ste jo, kako vložiti stročji fižol, lisičke, kako ohraniti barvo zelenjavnih jedi, o vlaganju breskev in uporabi kolerabic ter zakaj se koruzni kruh sesede. Hvala tudi za številne vaše izkušnje!

Posnetek celotne oddaje:

Posamezna vprašanja in odgovori:

Preberi več

Svetovalnica, 26. junij 2018

Sestra Nikolina je dvanajstič sodelovala v Svetovalnici v letu 2018. Spraševali ste kako narediti čokoladni obliv, pehtranovo potico, ribezovo marmelado, limonin sirup, potico iz črne mete ... ali je treba vodo pri kuhanju špinače zavreči, o dodajanju arome k marmeladi, kako konzervirati grah v slanici ...

Posnetek celotne oddaje:

Posamezna vprašanja in odgovori:

Preberi več

Svetovalnica, 11. junij 2018

Sestra Nikolina je enajstič sodelovala v Svetovalnici v letu 2018. Spraševali ste o vlaganju češenj, pripravi jetrc, bučkine juhe, pelinkovca, skutinega namaza za palačinke ...

Posnetek celotne oddaje:

Posamezna vprašanja in odgovori:

Preberi več

Svetovalnica, 23. april 2018

Sestra Nikolina je osmič sodelovala v Svetovalnici v letu 2018. Spraševali ste, zakaj goveja juha postaja rjava, o pripravi goveje pečenke, pehtranovi potici, biskvitu z jagodami, juhi in rižoti iz špargljev, o grški solati, zakaj imajo krofi luknje ...

Posnetek celotne oddaje:

Posamezna vprašanja in odgovori:

Preberi več

Svetovalnica, 9. april 2018

Sestra Nikolina je sedmič sodelovala v Svetovalnici v letu 2018. Govoril smo o pripravi zelenjave: omake iz regrata, grahove juhe, ješprenja z zelenjavo, juhe iz regrata, mladih kopriv in čemaža, omake iz jajčevcev, brokolijev narastek ...

Posnetek celotne oddaje:

Posamezna vprašanja in odgovori:

Preberi več

Svetovalnica, 22. januar 2018

Sestra Nikolina je drugič sodelovala v Svetovalnici v letu 2018. Spraševali ste jo zakaj je jabolčni zavitek na vrhu trd, o pripravi smoothija, uporabi govejega mesa iz juhe, ali k segedinu dodamo lovorov list, kako pripraviti ješprej ali ričet, katero meso izbrati in kaj dodamo od zelenjave, iz katerega mesa bo segedin boljši, kako narediti sočno in okusno omako iz mletega mesa.

Posnetek celotne oddaje:

Posamezna vprašanja in odgovori:

Preberi več