Hrenovke - kuhane ali pečene
By Matjaž on Jul 6, 2011 | In Priloga | Pošlji odziv »
6 parov svežih hrenovk
voda
4 žlice olja (če bodo pečene)
Hrenovke splaknemo in damo v hladno vodo, da so dobro pokrite. Pokrijemo in pristavimo na plin. Počasi naj se pogrevajo. Ko pride do vrelišča, jih malo obrnemo. Ko začenjajo mehurčki, ugasnemo in pokrito naj počakajo do serviranja. Najslabše je, dati hrenovko v vrelo ali vročo vodo oz. da se preveč skuha in poči.
Ponudimo na ogret krožnik: h krompirju, testenini ... zraven damo še kečap ali gorčico in seveda skledo solate.
Za pečenje hrenovkino polovico narežemo na tri ali štiri dele. Na vsaki strani križno prerežemo (na sredi pustimo pol centimetra neprerezanega). Nekaj minut pred kosilom v večji posodi pogrejemo olje in jih opečemo. Posodo pokrijemo in malo potresemo (ne na plošči, raje dvignimo). Hrenovke bodo razcvetele. Z lopatko jih obračamo. Damo k rižu ali krompirju.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Milijonska juha | Sadna solata s sladoledom » |