Polenta z mesom
By Matjaž on Avg 29, 2011 | In Glavna jed, Samostojna | Pošlji odziv »
7 dl slane vode
3 dl koruznega zdroba
30-40 dag zmletega mesa
3 žlice olja
čebula
3 stroki česna
1 sveža paprika
1 paradižnik
sol, poper
juha - voda
parmezan ali nariban sir
Polento lahko kuhamo na vodi ali na polovičnem mleku. Dodamo lahko žlico olja ali margarine. Ko zavre zakuhamo zdrob. Kuhamo in mešamo, da se zgosti. Takoj preložimo v pekač ali posodo, kjer bomo pekli. Če nam polenta ostane od obroka, jo premešamo in predelamo in damo v pekač. Tako lahko počaka naslednji dan.
Naknadno naredimo nadev. Na čebulo takoj damo meso, da se oboje dobro prepraži, da se meša in drobi. Pridamo sesekljano papriko in česen ter skupaj pražimo. Solimo in dodamo lovorjev list. Prilijemo malo juhe, pokrijemo in malo podušimo meso. Pridamo narezana paradižnik, da dobimo sočno praženo meso. Po potrebi dosolimo in dodamo peteršilj.
To damo nad polento in na vrhu naribamo sir. Damo v pečico, da se jed zapeče v 10-15 minutah. Zraven ponudimo še solato.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Kumarična omaka | Zavitek iz bučk » |