Močnik
By Matjaž on Nov 8, 2011 | In odgovori | Pošlji odziv »
vprašanje: Kako skuhati močnik za eno osebo, od česa je odvisna gostota?
odgovor: Lahko se zakuha v kuhano vrelo mleko ali juho. Za eno osebo: 1 drobno jajce (ali polovico jajca, ki ga dobro umešamo) in 8 dag moke dobro zdrobtiniti in premečkati, da ni 'moknato'. Če je preveč moknato, kanemo malo jajca, če ga je pa zmanjkalo, pa lahko damo kakšno žlico olja, da se dobro zdrobtini. To se zakuha v 3-4 dl vrelega mleka ali juhe. Sproti je treba mešati. Vre naj 15 minut, šele potem se dobro zgosti. Lahko pa skuha iz polnega recepta in ostanek prihrani za naslednji dan. Takrat se ga samo pogreje.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Cmoki se razkuhajo | Kitajsko zelje » |