Potica - lešnikov in makov nadev
By Matjaž on Dec 23, 2011 | In Sladica, Potica | Pošlji odziv »
Lešnikov nadev
4 dl sladke smetane
3 žlice drobtin
2 rumenjaka
15 dag sladkorja z vanilijo
40 dag zmletih lešnikov
sneg 3 beljakov in 2 žlici sladkorja
sok pomaranče ali mandarine
3 žlice ruma
mleko rozine
Lešnike damo na pekač v vročo pečico, da rjava skorja popoka. V servieti jih zmanemo in luščina gre rada stran. Nato jih zmeljemo.
Smetano pristavimo, da zavre. Zakuhamo drobtine. Dodamo zmlete orehe, rumenjaka, sladkor in sneg. Po žlicah dodajamo mleko, da dobimo mazav nadev. Ohranimo na toplem.
Makov nadev
4 dl mleka
8 dag masla
4 žlice sladkorja
2 ½ dl mletega maka
2 žlici marmelade
2 jajci
rum
2 žlici drobtin
limonina lupina
rozine
Mleko pristavimo, dodamo margarino ali maslo, sladkor in naj zavre. V to zakuhamo mleti mak. Mešamo 10 minut, počasi naj vre in brbota. Odstavimo, dodamo jajca ali rumenjaka in sneg, 2 žlici marmelade, rum, limonino lupino in piškotne drobtine. Premešamo.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Kisla juha s kruhom | Potica - pečenje in ohranjanje svežine » |