Čokoladni sladoled
By Matjaž on Avg 1, 2012 | In Sladica | Pošlji odziv »
3 jajca
3 žlice sladkorja z vanilijo
5 dl sladke smetane
15 dag zmehčane čokolade
Najboljša so sveža jajca.
Čokolada je lahko mlečna ali za oblivanje ali z drobnimi lešniki. Damo jo na krožnik, ki je čim bolj gladek, da se omedi in postane zmehčana, a ne sme biti vroča.
Jajca ločimo in naredimo sneg iz beljakov. Nato mešamo rumenjake s sladkorjem. Posebej stepemo smetano.
Čokolado zamešamo v rumenjake. V sneg damo smetano, nato še čokolado z rumenjaki. Dobro premešamo z metlico v roki. Damo v hladilnik, občasno pomešamo.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Dušen stročji fižol | Zavitek iz bučk » |