Dušene bučke
By Matjaž on Sep 11, 2012 | In Priloga | Pošlji odziv »
70 dag bučk
sol
2 žlici sadnega kisa
2 žlici olja
1 čebula
1 sveža paprika
1 paradižnik
3 stroki česna
1 žlica sesekljanega peteršilja
1-2 žlici kisle smetane
Bučke nežno olupimo, očistimo semen in narežemo na kocke. Solimo in prelijemo s kisom. Pretresemo in pustimo. Narežemo čebulo in jo damo pražit. Vmes narežemo papriko ter jo dodamo čebulo. Malo pražimo in nato dodamo dobro ožete bučke. Pražimo in nato dušimo. Dodamo narezan paradižnik in česen. Posodo pretresemo. Če je tekočine preveč, posodo odkrijemo, da tekočina izpari. Na koncu dodamo kislo smetano in potresemo s peteršiljem.
To je priloga k različnim jedem.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Nadevani paradižniki | Zelenjavna juha » |