Zelenjavna juha
By Matjaž on Sep 10, 2012 | In Juha, Zelenjavna | Pošlji odziv »
1,5 l juhe ali vode
20 dag zelenjave: korenje, fižol, por, cvetača, zelje ...
2 žlici olja
1 čebula
česen
lovor
1 žl. vina
peteršilj
1 žlica graham moke
To zelenjavno juho lahko kuhamo tako, da vse sestavine skuhamo v juhi in nato zabelimo, ali pa zelenjavo pražimo na čebuli in zalijemo z vodo.
Zelenjavo narežemo na kocke ali naribamo. Čebulo damo pražit. Ko začne rumeneti, dodamo zelenjavo in pražimo, dokler se da. Potresemo s kavno žlično moke in zalijemo z vodo. Dobro premešamo, solimo, dodamo lovor ali druge začimbe. Mirno in rahlo naj vre dokler zelenjava ni mehka.
Lahko zakuhamo vlivance, kaša, testenine ... Pred serviranjem dodamo peteršilj.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Dušene bučke | Slivove rezine » |