Jota s kislo repo
By Matjaž on Dec 3, 2012 | In Juha, Zelenjavna, Enolončnica
35 dag krompirja
3 žlice ocvirkov
75 dag kisle repe
sol
pečenkin sok ali omaka ali rumeno pražena čebula
Repo poskusimo, splaknemo, ožamemo in damo kuhati (zalijemo
Posebej damo kuhati krompir, ki ga razrežemo v štiri dele. Kuha naj se 15-20 minut.
Ocvirke ali zaseko pristavimo, da se pogreje.
Krompir odcedimo k repi ali posebej v skledo in ga stlačimo ter ga zabelimo z vročo maščobo ali s prepraženo čebulo. Krasno zadiši in se zmehča. Zalijemo s krompirjevko, da postane bolj podoben omaki. Stresemo h kuhani repi in naj skupaj prevre. Lahko dodamo še kakšen česen.
Po želji lahko dodamo kuhan fižol, kuhano ali pečeno mesnino ...
K tej enolončnici lahko ponudimo kruh.
« Krompir s testeninami | Uporaba blitve » |