Kategorija: Enolončnica

Svetovalnica, 12. oktober 2020

Kuhanje goveje juhe, kako skuhati zajčjo obaro, kdaj je pravi čas za ribanje zelja, pripravo kostanjevega nadeva, nadevane brezmesne paprike, olje oz. voda pri pripravi kruha ... to so bila vaša vprašanja za devetnajsto Svetovalnico s sestro Nikolino v letu 2020. Skupaj smo iskali rešitev za kis, ki je zvodenel in prisluhnili receptu poslušalk za džuveč riž.

Posnetek celotne oddaje:

Posamezna vprašanja in odgovori: ⬇️⬇️⬇️

Preberi več

Svetovalnica, 9. marec 2020

Sestra Nikolina je petič v živo sodelovala v Svetovalnici v letu 2020. Spraševali ste: o kremni juhi iz provansalske buče, krepki juhi za bolnike, kuhanju cvetače, uporabi mesa žrebička, pici, kruhu v krušni peči, stročjem fižolu iz zamrzovalne skrinje, gostilu za kremno zelenjavno juho ali omako, skutinih štrukljih ...

Posnetek celotne oddaje:

Posamezna vprašanja in odgovori: ⬇️⬇️⬇️

Preberi več

Svetovalnica, 26. februar 2018

Sestra Nikolina je četrtič sodelovala v Svetovalnici v letu 2018. Spraševali ste jo zakaj biskvit poči, zakaj pletenice počijo, kako narediti mehke dunajske zrezke, o zamenjavi sladkorja z medom pri peki piškotov, jedeh iz domače skute, ojačevalcih okusa in nadomestilu za čebulo pri golažu ali rižoti.

Posnetek celotne oddaje:

Posamezna vprašanja in odgovori:

Preberi več

Svetovalnica, 11. december 2017

Sestra Nikolina je triindvajsetič sodelovala v Svetovalnici. Spraševali ste o peki poprtnika, jedih iz ajdove kaše, pripravi krhkega testa za kremne rezine, zakaj se široki rezanci iz riževe moke drobijo, pripravi ričeta, tudi z ajdovo kašo, zakaj medenjaki pokajo, zakaj je božični kruh 'nabit',  zakaj špinača pogreni,  zakaj se čokoladna krema ne strdi? Hvala tudi za vaše dobre izkušnje in pohvale!

Posnetek celotne oddaje:

Posamezna vprašanja in odgovori:

Preberi več

Jota s kislo repo

Fižolova enolončnica

Zelenjavni ješpenj

Jota iz kisle repe