Sarma
By Matjaž on Dec 28, 2012 | In Samostojna, Zelje | Pošlji odziv »
1 glava kislega zelja (20 listov)
juha ali vroča voda
Nadev:
60 dag mletega mesa (govejega in svinjskega)
2 žlici rumeno pražene čebule
3 stroki česna
sol, poper
3 žlici napol kuhanega riža
polovica kranjske klobase
Omaka:
1 žlica olja
1 šalotka
1 žlica moke
0,5 dl paradižnikove mezge
juha/voda
Glavo razlistamo, rebra porežemo in liste splaknemo. Ostanke narežemo. Če imamo svežo zeljnato glavo, jo najprej skuhamo v kisli vodi s kumino.
Za nadev: mesu dodamo vse sestavine in z roko premešamo. Nato nadev enakomerno naložimo na liste in zavijemo.
Kozico pomastimo, natresemo kislo zelje in koščke kranjske klobase ter nalagamo sarme (zaključek naj bo spodaj). Tudi med posamezne plasti naložimo kislo zelje in narezano mesnino.
Pokrijemo s krožnikom in zalijemo z vodo. Tako zmanjšamo možnost, da se sarme med vrenjem odpirajo. Krožnik odmaknemo preden dolijemo omako: na olju popražimo čebulo, potresemo z moko in zalijemo z mezgo. Počakamo, da prevre.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Skutini žličniki | Kavne rezine s smetano » |